Tuesday, September 20, 2011

cs3


welcome adobe photoshop cs3!!
puas dah aku cari installer, jumpe jua akhirnya.
misi seterusnya, belajar dan belajar.
insyaAllah, gempakstudiocrew akan terbangun jua.

ade yang berpengalaman??
hulurkan tangan, ringan-ringankan beban=-)

Monday, September 19, 2011

sem 3.




jangan nak cakap buzy sangat lah awal-awal sem ni. haa. bukan buzy, mencari-cari masa sesuai dan juga idea yang bernas. entry ni takde lah bernas mane, cuma credithours sebanyak 19.5 mungkin merupakan credit paling tinggi bagi aku. nak tak nak, kena harung jugak. satu lagi, sem ni lah bermulanya perjalanan sebenar kejuruteraan komunikasi bagi aku. majoring yang ditunggu-tunggu selama ni. insyaAllah, usaha sehabis baek. hihi. malas lah nak harapan, azam pe bende sume, kang tahi2 itik je pulak. same-samelah kite, hari ni lebih baik dari semalam =-)

Friday, September 09, 2011

pekak telinga

bukak2 tv, cerita pasal Matsabu. bukak suratkhabar, cerita pasal matsabu dan komunisnya. leceh dan letih la kami nk dengar pasal cerita ni. hari-hari ada saja laporan polis yang dibuat, ada saja demonstrasi dipropagandakan. mengatakan matsabu anggap mat indera sbgai pejuang kemerdekaan, yang dibelitfakta beliau sebagai tali barut komunis. fitnah sana sini, rupa-rupanya ada sesuatu yang ingin YB M.Sabu sampaikan. fakta sebenar yang terlindung dan diubah suatu ketika dahulu supaya fakta baru dapat mengangkat nama dan sejarah segelintir pihak yang kononnya wira kemerdekaan.

aku pun taktahu nak jelas macam mane. bukan niat untuk menghina para pejuang yang sebenar pada masa lampau, cuma mengembalikan kepercayaan YB sekiranya apa yang diperkatakannya betul dan bukan rekaan. Ingatlah, akhir zaman akan datang pelbagai jenis fitnah yang dibuat2, yang sebenarnya bertujuan menjatuhkan orang ramai. Lagi satu, apa yang berlaku, di media-media, sebenarnya menguji sekuat mana rakyat menilai para pemimpin mereka. Pemimpin bergaduh,fitnah satu sama lain dan pelbagai lain cukup menyedarkan para penonton.

Hanya mereka yang 'buta' sahaja taknampak. Patutlah dinegara-negara luar, kebangkitan rakyat banyak berlaku. itu sebab mereka prihatin dan sedar mereka bukan lagi rakyat yang mengikut telunjuk pemimpin mereka.

Sekian.

Thursday, September 08, 2011

kahwin.

"Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM..”

Bunyi macam senang ? nah ni erti sebenar dia :

“Aku tanggung dosa-dosa si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat, aku tanggung dan bkn lg ibu bapanya tanggung, & aku tanggung dosa bakal anak-anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka dan malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badan aku” [Q]
*sekadar renungan dan peringatan. jangan suke2 nak kapel, kalo stakat ikut kemahuan dan nafsu , baek takpayah.

Wednesday, September 07, 2011

Hernanes


video

baru-baru ni, Arsene Wenger cuba mendapatkan pemain Lazio, Hernanes untuk menggantikan Cesc fabregas dan juga Samir Nasri. taktahu hebat ke x, tapi kamuorg usha la dulu.
Hope2 dapatla, sebab gaye ade dah. hii

Tuesday, September 06, 2011

12september.

assalamualaikum. raya sudah, merdeka pun sudah. setelah 4bulan di alam percutiaan disamping menjadi pekerja, akhirnya, cuti pun tamat la. bermaksud, cuti paling lama abad ni la tu. hmm 4bulan lepas, rasa cam smalam je. mendaftar di carrefour untuk bekerja secara part time. abes khidmat 25 ogos. balik kampung untuk raya. bergambar raye sume dan abes cuti. sekejap je kan??

berbicara mngenai sambung belajar, agak2 kamuorg, lepas cuti 4bulan lebih, ape kamuorg rase? tepu tak? haha. rase malas pun ade. itu kalo ikut hati lah. namun, ikut hati, badan binasa. kan? hihi. hati lain pun ckp, dok lame2 kat umh xwat pape, serupe gak bosan nye dak?? heh3.

harapan? puas la mengharap mngenai pointer seandainya usaha maseh ditakuk lama. mahu ke tak, pointer kena naik lg, kalo mahu senang dikemudian hari. insyaAllah, kawan2 , ingatkn saye sekiranya terlupa ok.

excited juga nk sambung balik ni. nak riadah petang2, nak naik motor pegi kuliyyah engine. main pes dan banyak lagi. jumpe die skali. hee

sekian.

Ce Try Tengok Yang Ni Plak...

_i luv Islam