Monday, February 28, 2011

DOWN!



penantian demi penantian 6tahun untuk mengecap trofi pertama, akhirnya menjadi mimpi saje ekoran kekalahan Arsenal di tangan Birmingham. tensen gua woo! Arsenal mempamerkan aksi bertenaga, namu Birmingham turut cergas. Foster banyak melakukan 'save' dan mereka lebih 'defensive' berbanding Arsenal.



sape tak kecewa. Kak Limah lagi la. hmm. Jack Wilshere mempamerkan kematangan dalam aksi mlm tadi kerana mengawal permainan. Malah, percubaan tepat terkena palang gol amat mengejutkan. Wilshere dah pandai shoot jauh! gol Van Persie memperlihat ke'konsisten'an beliau sebagai penyerang prolifik. Nasri pule mantap dalam gelecek, begitu juga arshavin. Namun, stupid mistake Koshielny menghukum Arsenal untuk kalah pada akhir ini.


wira Birmingham, Martin

mungkin Arsenal perlu sedar bahawa permainan mereka belum mantap. Trdekat, Arsenal bakal menerima kunjungan Lorient bg meneruskan 'second leg' Piala FA. tak lame kemudian, 'second leg' Champion League di Nuo camp. semoga tofi len dapat memenuhi kabinet kosong Arsenal sejak 6tahun. THE GUNNER EVER!

Sunday, February 27, 2011

Carling Cup preview: Arsenal vs Birmingham



malam ni, dianggarkan sekitar 11.30 malam. pusingan akhir piala liga atau nama komersialnya CArling Cup akan berlangsung menemukan Arsenal dan Birmingham City. mane2 yang tak tau lagi tu, dah boleh usha info Astro k,.


malam ni merupakan satu-satunya peluang awal Arsenal bagi merebut kejuaraan. kira, kemenangan kali ni menjadi pemangkin untuk terus bersaing di peringkat dunia. dah 5tahun tak genggam trofi, sape tak tensen. pak jabit pun tensen.

kemungkinan Cesc fabregas dan Theo Walcott tak dapat beraksi ekoran kecederaan yang menimpa depa. Hamstring dan Angkle. aku harap, Nasri, Van Persie dan Arshavin terus memainkan peranan penting malam ni.


kemungkinan kesebelasan utama

tak mau ulas banyak,tengok sume,. ajak kawan2 sekelas, adik beradik duduk depan tv ok. pastikan ade astro dan bersiaran sukan. rugi nanti.,... menyusul selepas habis permainan.

selamat datang awak!


slamat datang saye ucaapkan kepada kasut futsal ni, LOTTO PUNTO FLEX.
anda berjaya membuatkan hati dan naluri saya terus 'angkat' awak untuk dijadikan penggantiADIDAS QUESTRA. biarpun bukan awak pilihan pertama, tapi terpaksa, nak wat cammana.Pilihan kasut futsal yang 'berlambak' saaja tapi tak de saiz, takde gune juge,.=-( LOTTO bersaiz kecil, tertera SPAIN memang cantek( tah ape name die), malang saiz 6 paling besar yang tinggal,. Happadaa,.

Dan terima kasih juga kepada ADIDAS QUESTRA yang telah berkhidmat sebegitu lama, sejak sem dua di pj. itulah kasut sukan, kasut futsal, dan kasut joging. sekarang awak dah terjelir, jari saye pun bleh kuar dan memudahkan tanah dan pasir memasuki kaki saya. takpelah, yang baru pasti akan jadi lame jugak kan??=-)

same juga manusia, dah dilahirkan, pastinya akan meningkat dewasa dan akan tua juga. sepanjang tempoh masa tu, bergantung juga apa yang dah kita lakukan, samada bermanfaat atau membinasakan. takgune ade ramai orang, tapi saling meninggi diri. masing2 macam bagus. jauh dari agama Islam dan sibuk dengan dunia. kaya ke, miskin ke,kereta kancil, kereta vw, last2 ke kubur jgak.. smoga kita tingkatkan amal kita. saling pesan dan mengingati k.=-)

semoga awak, LOTTO PUNTO FLEX bleh bagi saye keyakinan untuk bersukan dan maju semula=-))



Thursday, February 17, 2011

Arsenal 2 Barcelona 1



what a great comeback! akhirnya Arsenal berjaya meleburkan rekod tanpa kalah Barca yg dikatakan pasukan terbaik dunia mase ni. Result 2-1 pg tdi sungguh mengejutkan tatkala rmai penonton menjangkakan Barca mampu titik the Gunner. xsia-siaaku bangun, secara live tgk kat cafe Salah. match memang fight, tapi 1st half possession Barca pegang 60-40. mmg midfield
Barca mantap- Xavi, Iniesta. Gol David Villa minit ke 26 membolehkan Barcelona dihadapan. 2nd half, corak Barca sdikit perlahan, membolehkan Arsenal mengejar.



Sedikit komentar mengenai pasukan Arsenal aku. Even Fabregas byk melakukan kesilapan pd mase pertama, Wilshere turut cemerlang di bhgian midfield. Memang Persie kurang dpt bola di bhgian hadapan. Arsenal hanya bergantung kpd counter attack untuk menghasilkan
gol. Akhirnya, solo van Persie membuahkan hasil dengan rembatan kencang dr sudut yg terlalu baik. Minit 86, hasil conterattack,Nasri pass to Arshavin untuk menjaringkan gol ke 2 Arsenal. Mmg gerakan dan rembatan cantik dr Arshavin.
Good game from the Gunner!

Overall, both teams are the best teams, which the formation used is equally same. Aku harapkan, Arsenal terus konsisten, nasri terus naik dan perform. 2nd leg kat Nou Camp, semestinya memberi kelebihan buat the Catalan. Hope the Gunners will be more motivated
and able to reach the next stage! Go Gunners!!

Tuesday, February 15, 2011

lawak permulaan 2011!

hye !! sory. bz sangat2 sejak kebelakangan ni,. maklumla, baru abes midsem. tp ade last paper sabtu ni ,.hoo. just nk share lawak yg xleh nk berhenti gelak selepas tgok beberapa kali,.

ade hint die,. jgn tengok persembahan die ni,. tgk ape yg dua org pengacara 2 buat,.
saksikan!!

video

rating anda???

Ce Try Tengok Yang Ni Plak...

_i luv Islam